ik wil
zwanger worden

Als je zwanger wilt worden dan is het belangrijk je goed voor te bereiden. Je kunt je – eventueel samen met je partner - aanmelden voor ons preconceptiespreekuur.

We vragen je vooraf de ZwangerWijzer in te vullen. Het resultaat kun je downloaden en sturen naar praktijk@verloskundigen-weesp.nl

Tijdens dit consult zullen we de vragenlijst doornemen. Aan de hand hiervan zullen we jullie gepaste tips en adviezen geven ten aanzien van bijvoorbeeld jullie leefstijl en eventueel medicijngebruik. Want hoe gezonder je een zwangerschap begint, des te beter.

Bij de start van een gezonde zwangerschap hoort bijvoorbeeld het slikken van foliumzuur. Begin bij voorkeur vier weken voordat je zwanger kunt worden, een maand dus voordat je met het gebruik van voorbehoedsmiddelen stopt. Blijf de vitamine slikken tot je 10 weken zwanger bent. Het verkleint de kans op geboorteafwijkingen zoals een open ruggetje en open gehemelte. Lukt het niet om direct zwanger te worden? Blijf dan gewoon foliumzuur slikken. Je kunt deze vitamine zonder problemen maandenlang blijven slikken.

 

meer informatie?